Olvasóink értékelése: / 1
ElégtelenKitűnő 

Iskolánk szalagavató ünnepélyét 2016. december 16-án 17 órától tartottuk a Kálmán Imre Kulturális Központ színháztermében.

Végzős diákjainkat és meghívott vendégeinket tanulóink - Tóthi Vivien és Béleczky Ferenc – köszöntötték, előtte Reményik Sándor Akarom című költeményét Lelkes Péter, Schaffer Erzsébet írását Bodó Erika tolmácsolta a közönség számára. Az alsóbb évfolyamok nevében Szőke Róbert, a végzősök nevében Illés Dominika és Kökönyei Krisztina mondott ünnepi beszédet, majd Kispéter Sándor igazgató úr osztotta meg köszöntő és útravaló gondolatait a végzősökkel, szülőkkel, pedagógusokkal.

Az ünnepélyes szalagtűzés közben a végzős diákok által összeállított kisfilmek segítségével idéztük fel az elmúlt évek eseményeit, vidám pillanatait. A 12/A osztálynak Ágostonné Roskó Judit osztályfőnök, a 12/B osztálynak Stefán László osztályfőnök, a 3/11/A osztálynak Nagy András osztályfőnök és Horák Ferenc tanár úr, a 3/11/B osztálynak Őri Viktória osztályfőnök tűzte fel a diákévek végét jelző, kék Baross-szalagot. A műsor ünnepélyes részét Weöres Sándor gondolatai zárták, melyeket végzős tanulóink, Semenszki Cintia és Stummer Márk tolmácsolásában hallgattunk meg.

Az ünnepély második részében a diákélet könnyedebb, szórakoztatóbb oldalát idéztük meg, melynek során a fiatalok megcsillogtathatták tehetségüket. Elsőként Tihanyi Márton diákunk zenekara (tagok: Tihanyi Márton – ének, gitár, Huber Péter – dob, Erős Dani – basszusgitár) szórakoztatta a nagyérdeműt, majd a 12/B osztály nyitótáncát, bécsi keringőjét (betanította: Bauer Gabriella tanárnő), a 3/11/B osztály Grease betétdalra koreografált táncát (betanította: Prókai Éva és Rogácsi Péter), végül a 12/A osztály paso doble spanyol táncát (betanította: Lengyel Zsófia) tekintette meg a lelkes, vastapssal nem fukarkodó közönség. E felfokozott hangulatban – az est zárásaként - énekelték el végzőseink közös dalukat a színpadon.

Köszönjük a szereplőknek, valamint a szalagavató főszervezőjének, Szokoli Zsuzsanna tanárnőnek, szervezőinek, Vadas Éva tanárnőnek, Nagy Márta tanárnőnek, Lucz Janka tanárnőnek, Fogarasi Gábor tanár úrnak és valamennyi, az est lebonyolítását segítő pedagógusnak, hogy végzőseink számára felejthetetlenné tették életük e fontos eseményét; köszönjük, hogy színvonalas, megható, ugyanakkor derűs ünnepély részesei lehettünk.

  • Fotó (Vörös Tamás tanár úr)
IWIWGoogle bookmarkFacebook