Olvasóink értékelése: / 2
ElégtelenKitűnő 

Országos döntőn a Baross iskola csapata

A 13 éve megrendezésre kerülő Országos Elsősegélyismereti Versenyen iskolánk két csapattal is indult.

A verseny első három fordulója február 15. és május 2. között került megrendezésre. Az internetes fordulók során anatómiai feladatok, baleseti szituációk, videó feltöltési feladatok is szerepeltek, illetve mentőállomás meglátogatásán is részt vettek a versenyzőink. A 3. forduló után a Timár Jenifer, Horváth Zita, Nyitrai Andrea által alkotott „Baross” nevű csapat – a 89 induló, középiskolai csapatból – az előkelő 8. helyezést érte el, míg a Szabó Cintia, Porga István, Pongor Máté „10/B” névre hallgató csoportja 7. helyezést szerzett. Így iskolánkat ők képviselték az országos döntőn, amelyre május 27-28. között került sor a Csillebérci Szabadidőközpontban.

A pénteki napon a köszöntő után újraéleszti gyakorlaton vettek részt a gyerekek,majd a délutánt ismerkedéssel töltötték. Kora este tömegbaleseti bemutatón bővítették tudásukat, amelyet Győrfi Pál, az OMSZ szóvivője vezetett. Szombaton, a verseny során 18 állomáson bizonyíthatták tudásukat a gyerekek. A feladatok között szerepeltek fagyási sérülések, közlekedési és labor balesetek, mérgezések, illetve amputációt is el kellett látniuk a versenyzőknek. A szervezők munkáját dicséri az imitátorok precizitása és a feladatok gördülékeny menete is.

Sajnos a verseny végén nem állhatott a csapatunk a dobogóra,de ezúton is gratulálunk az országos 12-be jutáshoz Nyitrai Andreának, Pongor Máténak és Porga Istvánnak, a 10/B osztály kiválóságainak.

Szeretnénk megköszönni a Siófoki Mentőállomás dolgozóinak, köztük Máyer Lászlónak, valamint iskolánk védőnőjének, Soósné Csik Erzsébetnek a szakmai és technikai segítséget.

Reményeink szerint jövőre még szebb eredményt fog iskolánk elérni!

Lucz Janka
felkészítő tanár

Iskolánk közössége nevében szívből gratulálunk a kiváló eredményhez tanulóinknak, valamint felkészítő tanáruknak, Lucz Janka tanárnőnek!

IWIWGoogle bookmarkFacebook