Olvasóink értékelése: / 2
ElégtelenKitűnő 

Országos döntőbe jutott a Siófoki SZC Baross Gábor Középiskolája és Szakiskolája csapata a Balatonföldváron, március 17-én megrendezett Diákolimpia Sakkverseny megyei csapatbajnokságán.

A Szőke Róbert - Sztupinszky Róbert - Kalóz Dávid - Asztalos Tamás összeállítású csapat az elmúlt években győztes Nagyatád, a kaposvári Munkácsy és a siófoki Perczel gimnáziumok előtt lett megyebajnok. Diákjaink a szenzációs eredménnyel jogot szereztek arra, hogy képviseljék Somogy megyét az április végén megrendezésre kerülő Magyar Sakk Diákolimpia Országos Döntőjében. (Oklevél)

Birkás tanár úr általános iskolás, siófoki tanítványai is remekül szerepeltek a megyei csapatbajnokságon, hiszen az alsósok között aranyérmes lett Bagi Benedek - Jergler Márton - Bagi Benjámin - Jergler Janka csapata (Vak Bottyán Általános Iskola); a felsős fiúknál 4. helyezést ért el a Birkás Bálint - Kondor Krisztián - Varga Márton - Juhász Dorina (két alsóssal felálló) csapata (Beszédes József Általános Iskola).

Szívből gratulálunk tanulóinknak és a siófoki kisdiákoknak, valamint csapatvezetőjüknek, a felkészítőként is rendkívül sikeres megyebajnoknak, Birkás György pedagógusnak! Szurkolunk a döntőben!


2016. április 22-24. között tartották Szombathelyen a többfordulós Diákolimpia Országos Döntőjét, ahol megyebajnok sakkcsapatunk - tagjai: Szőke Róbert, Sztupinszky Róbert, Kalóz Dávid és Asztalos Tamás - Birkás György tanár úr vezetésével mérkőzött meg az ország legjobbjaival. Bár nem sikerült az élmezőnyben végezni, lelkes diákjaink mégis boldogan, sok élménnyel gazdagodva tértek haza a versenyről, hiszen már a kijutás is hatalmas eredménynek számított.

Szeretettel gratulálunk tanulóinknak és felkészítőjüknek!

IWIWGoogle bookmarkFacebook