Olvasóink értékelése: / 2
ElégtelenKitűnő 

2016. április 15-én, este tartottuk tanműhelyünkben a SZAKMÁK ÉJSZAKÁJA programunkat, amellyel mi is csatlakoztunk az országos rendezvénysorozathoz. Az előkészületet és a bemutatót Póder Gergő fotói örökítették meg.

  • Iskolánk plakátja

 

  • Siófoki Szakképzési Centum siófoki iskoláinak közös plakátja

  • Iskolánk programjainak leírása

„MűhelyLes” - Tanműhely bemutatása
A rendezvény megnyitója és a program ismertetése után az érdeklődők megtekinthetik a műhelyek felszereltségét, működését.  
A bemutatkozás során a műhelyek szakoktatói tartanak tájékoztatót, akiktől a képzésre, szakmára vonatkozó információkat tudhatnak meg a program résztvevői.

„CsupaCsoda” – kézügyesség fejlesztése
A kézügyesség fejlesztésére szolgáló látványos tevékenységek kipróbálására nyílik lehetőség. Valamennyi iskolánkban oktatott szakma műveléséhez meghatározott kézügyességgel kell rendelkezni. A pozitív, teremtő gondolkodásra ösztönző feladatokat a bátor kezdőknek és gyakorlottabbaknak egyaránt ajánljuk.
    
„Fanyüvő” – ismerkedés az asztalos szakmával
Az asztalos szakma gyakorlása ma már összetett eljárások folyamatát, bonyolult gépek használatát jelenti. Az eljárások alapját azonban egyszerűbb famegmunkálási tevékenységek, hagyományos eszközök használata jelenti, melyet nem csak megismerhetnek ezen a programon, hanem ki is próbálhatnak az érdeklődők.
    
„CADvcsináló” – CAD tervezés
A gépi forgácsoló szakma alapjait jelenti a tervezés, melyet ma már számítógépekkel, erre tervezett programokkal végezhetnek. Az iskola tanműhelyét is felszerelték olyan számítógépekkel, melyeken a diákok gyakorolhatják ezt a tevékenységet. A program keretében játékos formában ismerhetik meg, próbálhatják ki ezt az érdeklődők.

„Ráfékező” – autószerelés, diagnosztika
A műhely felszerelésének (motor, futómű diagnosztikai sor) segítségével az autódiagnosztika lényegesebb elemeit mutatjuk be. Az ismertető után állapotfelmérést is végezhetnek az érdeklődők.
    
„Fémnyüvő” – CNC forgácsolás
A CNC forgácsoló műhely eszközeinek – esztergagépek, megmunkáló központ, CNC huzal szikraforgácsoló, CNC vezérelt síkköszörűgép, helyzetfúrógép, felsőmarógép – és műveleteinek megismerése után egyszerűbb munkadarabok előállítását figyelhetik meg a programra ellátogatók.
    
„Energetizáló” – épületgépészeti tevékenységek
Az épületgépészeti mérőteremben a lég-, gáz-, és klímaberendezést, valamint az áramlástani eszközöket mutatjuk be.  Ezt követően a modern fűtési rendszereket ismerteti a programot vezető mérnöktanár.
    

Program honlapja


Utazási kedvezmény - 2016. április 15.

Az NGM és az NFM együttműködésének köszönhetően a Szakmák éjszakája rendezvénysorozat ideje alatt
a helyközi tömegközlekedést 50%-os kedvezménnyel lehet igénybe venni, a következő módon:

  • Az odaútra meg kell vásárolni a teljesárú menetjegyet.
  • A rendezvényen le kell bélyegeztetni (az intézmény bélyegzőjével) a menetjegyet, majd igazolást kell kérni a szervező intézménytől.
  • Hazafelé a jegyellenőrnek a lebélyegzett jegyet és az igazolást kell felmutatni, és ezzel a hazaút ingyenes.
IWIWGoogle bookmarkFacebook