Olvasóink értékelése: / 17
ElégtelenKitűnő 

  Tájékoztatás szakokról, szakmai képzésekről, programokról

 

 Feladatellátási hely kódja: 001 (vagy 061)

Felvételi tájékoztató 2015
Pályaválasztási kiadvány 2015
Nyílt nap   -  Fotók az eseményről Képzőhely bemutatása

 

Kedves Felvételiző Diák!

Kevesebb, mint 5 hónap múlva szüleid, tanáraid segítségével döntened kell arról, hogy melyik iskolában szeretnéd tanulmányaidat folytatni. Szeretnénk megkönnyíteni a választásodat, ezért kérjük, olvasd végig figyelmesen a tájékoztatónkat.

Szeptembertől induló képzéseinkre nincs felvételi vizsga, az elbírálás szempontja a 7. év végi és a 8. félévi tanulmányi eredményed.

Az alábbiakban iskolánk képzési formáit ajánlunk a figyelmedbe. A képzéstípusokat a tanulmányi eredményed alapján állítottuk össze.

3,5 – 5,0 átlagú tanulmányi eredmény:

Számodra a SZAKKÖZÉPISKOLÁT ajánljuk. A 4+1 év alatt a gimnáziumi érettségivel azonos érettségit szerezhetsz, ami még kibővül a szakmai tantárgyakból tett vizsgával is. A 12. évben eldöntheted, hogy továbbtanulsz egyetemen vagy főiskolán, vagy iskolánkban elvégzed a 13. évfolyamot, és a szakodhoz kapcsolódó szakmai végzettséget szerzel. (Természetesen a szakma megszerzése után is továbbtanulhatsz.)


 3,5 átlag alatti tanulmányi eredmény:

  • Ha úgy érzed, képes vagy jobb teljesítményre is, akkor számodra is a SZAKKÖZÉPISKOLÁT ajánljuk. (Információt a képzésekről az előző pontban találsz.) Felhívjuk azonban a figyelmedet arra, hogy mindenképp jelölj meg a szakközépiskolai szak(ok) után egy vagy több SZAKMÁT is, hiszen lehetséges, hogy a tanulmányi eredményed miatt nem jutsz be a szakközépiskolai osztályba. Érdemes azonban megpróbálnod, ha valóban úgy érzed, többre vagy képes!
  • Ha úgy érzed, hogy inkább jó szakember szeretnél lenni, és minél előbb dolgozni szeretnél, akkor számodra a SZAKMAI KÉPZÉST ajánljuk. Neked már nem kell a "régi szakiskolába" járnod, rögtön az általad választott szakmát tanulhatod, és 3 év alatt kiváló szakemberré képezheted magad. Gyakorlati helyet csak az első év végén kell keresni, de nem árt, ha már most bebiztosítod – szüleid segítségével - valahol a gyakorlati helyed. A felvétel feltétele mindegyik szakma esetében az egészségügyi alkalmasság, amelyet tanévkezdésig kell igazolni. (Erről külön levélben tájékoztatunk majd.)
 • Induló 3 éves szakmai képzéseink:

A hegesztő, gépi forgácsoló, női szabó és a szerszámkészítő szakmák esetében, ha jól tanulsz, 10-30 ezer Ft/hónap ösztöndíjban részesülhetsz.

 • Induló 2 éves szakmai képzéseink:

Ha elvégezted a középiskola 12. osztályát és érettségi vizsgát tettél, akkor 2 év alatt autószerelő szakmai bizonyítványt szerezhetsz.

Mivel ennek a két éves képzésnek nincsen belső kódja, ezért erre egy belső, iskolánk által kiadott jelentkezési lapon jelezheted felvételi kérelmedet, melyet iskolánk honlapjáról tudsz letölteni.

A felvétel feltétele az egészségügyi alkalmasság, amelyet tanévkezdésig kell igazolni. (Erről külön levélben tájékoztatunk majd.) Szakmai gyakorlati helyet a 2 éves képzésekre jelentkezőknek tanévkezdésig kell keresni.


 ÚJ KÉPZÉSTÍPUS ISKOLÁNKBAN

 • Híd II. program általános iskolásoknak

Jelentkezési lap

Jelentkezés feltételei:

  • Iskolai végzettség: sikeresen elvégzett 6. osztály.
  • Korhatár: 15. életév felett lehet jelentkezni.

Képzés jellemzői:

  • 2 éves (20 hónapos) nappali képzés,
  • költségmentes, amely mellett igénybe vehető a családi pótlék,
  • heti 5 napon, délelőtt folyik az elméleti és gyakorlati oktatás,
  • közismereti tárgyakat és a választott szakképesítéshez kapcsolódó ismereteket is tanul a programban részt vevő diák.

Végzettség, továbbtanulási lehetőségek:

  • 2 év után - a tanúsítvány megszerzésével - alapfokú iskolai végzettséget (8.oszt.) szerez a tanuló, amely nélkül napjainkban pl. jogosítvány sem igényelhető.
  • A megszerzett részszakképesítés nem fedi le egy szakképesítés összes modulját, de legalább egy munkakör ellátására képesít.
  • A tanúsítvány birtokában a tanuló felvételizhet a kapcsolódó 3 éves szakmai képzésünkre, ahol a már megszerzett ismereteiből letett vizsgát elfogadja iskolánk.
  • Például a szobafestő részszakképesítés megszerzése után a tanuló több lehetőség közül választhat: elhelyezkedhet szobafestőként, de jelentkezhet a 3 éves festő, mázoló, tapétázó szakmai képzésre is. Természetesen - harmadik lehetőségként - dönthet úgy is a diák, hogy egy új szakmát választ.

Választható részszakképesítések a Híd II. programban:

Felhívjuk minden érdeklődő figyelmét, hogy az osztályt korlátozott létszámmal tudjuk indítani, ezért a felvételi feltételeknek megfelelő jelentkezőket - beérkezési sorrendben - a keretszámok feltöltéséig tudjuk fogadni. A képzésekre áprilistól várjuk a jelentkezőket.A tanuláson kívül sok iskolai rendezvényen, szabadidős programon is részt vehetsz nálunk, melyekről fotókat a www.facebook.com/Baross.Siofok oldalon tekinthetsz meg.

 Nyílt nap: 2014. november 14. 8.30


  
Szórakoztató pályaválasztá
s

 

Szakmabemutató filmek Pályakörök Kérdőívek, tesztek
Rejtvények Különbségkereső játék Kódfejtő játék

 


 

Sok sikert kívánunk a felvételihez!

 

Baross Suli :)))

 

IWIWGoogle bookmarkFacebook