Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 

2012. november 12-én tartottuk kiemelt pályaválasztási rendezvényünket, a nyílt napot.
Az esemény – melyre nagyon sok szülő, diák és pedagógus érkezett - 8 óra 30 perckor a megnyitóval kezdődött.

Az étteremben 160-180 fő hallgatta meg Szamosi Lóránt főigazgató úr köszöntő gondolatait, majd Kispéter Sándor főigazgató-helyettes úr, Ferencziné Becske Ibolya főigazgató-helyettes asszony és Keszthelyi László gyakorlati oktatásvezető felvételi tájékoztatóját.

A Mesterségem címere I. programunkat ezúttal is a tornateremben tartottuk. Az asztalos, festő, fodrász, karosszérialakatos, autószerelő, gépi forgácsoló, hegesztő és szerszámkészítő szakmákat interaktív módon mutatták be a szaktanárok diákjaink segítségével.A tornateremben mutatkoztak be kiemelt partnerink is: az Aranypart Kollégium, a BUDOKA KYOKUSHIN KARATE KLUB, a Kaposvári Egyetem, az BME Doktori Iskolájának Ökofalu projektje, örökbefogadott falunk, Nyim és a Nyimi Lovas és Kutyás Terápiás Közhasznú Egyesület külön standon állított ki.

A környezetvédelem, az informatika és az épületgépész szakok tájékoztatóját a szaktantermekben, laborokban tartottuk 9 és 10 óra között. A Mesél a múlt: az avar kor című, a Csodaszarvas Népe Hagyományőrző Egyesület különleges, filmvetítéssel, bemutatóval színesített történelemórája is ebben az időben zajlott.

A Szennyezés vadászat az ökopoliszban – Légy te az ötödik elem! című természettudományos gyakorlatra, a Do you speak the world language? az angol nyelvi képzést bemutató órára és a német nyelvi képzés tájékoztatójára is ellátogathattak az érdeklődők.

A versenyeké, vetélkedőké volt a főszerep a következő órában: Csatlakozz Csapatainkhoz! - Különleges, tarka-barka vetélkedő címmel műveltségi, Kockák a Mátrixban címmel informatikai, IQ Bajnokság címmel érdekes, logikai versenyt szerveztünk az általános iskolásoknak.

Közben interaktív tábla segítségével a hagyományainkat, szabadidős tevékenységeinket, önkéntes munkánkat is bemutattuk, illetve 11 óráig Gutenberg-galaxis programunkon is részt vehettek a pályaválasztók.

Azoknak, akik még nem tudták eldönteni, hogy hol tanuljanak tovább, Mi leszek, ha nagy leszek? címmel pályaorientációs felmérést szerveztünk. Ugyanitt kaphattak felvilágosítást a szakmai alkalmassági vizsgálatokról is a nyolcadikosok.

Kiemelt partnerünk, a Siófok Katasztrófavédelmi Kirendeltség munkatársai is részt vettek nyílt napunkon: közösségi szolgálattal (önkéntes munka) kapcsolatos előadásokat és kiállítást tartottak. Nyílt napunk keretében került sor Gyulai László tű alezredes úr és Szamosi Lóránt főigazgató úr között az együttműködési megállapodás aláírására is.

Az iskola nyílt napja a tízállomásos kincskereső verseny eredményhirdetésével zárult, melyhez a nyereményeket a DRV Zrt, a Reneszánsz Élménybirtok és a Tesco Globál Áruházak Zrt. ajánlotta fel. Kiemelt támogató: FGSZ Földgázszállító Zrt.

11 órakor autóbuszt indítottunk a Központi Képzőhelyre, ahol a Mesterségem címere II. program során az oktatott szakmák (asztalos, autószerelő, épületgépész, hegesztő, gépi forgácsoló, női szabó) interaktív bemutatóját és a csúcstechnológiás tanműhelyeket (asztalos, autódiagnosztikai, hegesztő, CNC forgácsoló, lakatos műhely és mérőterem) is megnézhették az érdeklődők.

Fotók

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

IWIWGoogle bookmarkFacebook