Olvasóink értékelése: / 26
ElégtelenKitűnő 

     Tájékoztatás szakokról, szakmai képzésekről, programokról


Pályaválasztási kiadvány Továbbtanulási lehetőségek
Nyílt nap Jelentkezési lap (2 éves szakmára)
Képzőhely bemutatása Jelentkezési lap (HÍD II.)

 


      Kedves Felvételiző Diák!

Kevesebb, mint 5 hónap múlva szüleid, tanáraid segítségével döntened kell arról, hogy melyik iskolában szeretnéd tanulmányaidat folytatni. Szeretnénk megkönnyíteni a választásodat, ezért kérjük, olvasd végig figyelmesen a tájékoztatónkat.

Szeptembertől induló képzéseinkre nincs felvételi vizsga, az elbírálás szempontja a 7. év végi és a 8. félévi tanulmányi eredményed.

Az alábbiakban iskolánk képzési formáit ajánlunk a figyelmedbe. A képzéstípusokat a tanulmányi eredményed alapján állítottuk össze.

3,5 – 5,0 átlagú tanulmányi eredmény:

Számodra a SZAKKÖZÉPISKOLÁT ajánljuk. A 4+1 év alatt a gimnáziumi érettségivel azonos érettségit szerezhetsz, ami még kibővül a szakmai tantárgyakból tett vizsgával is. A 12. évben eldöntheted, hogy továbbtanulsz egyetemen vagy főiskolán, vagy iskolánkban elvégzed a 13. évfolyamot, és a szakodhoz kapcsolódó szakmai végzettséget szerzel. (Természetesen a szakma megszerzése után is továbbtanulhatsz.)


 3,5 átlag alatti tanulmányi eredmény:

  • Ha úgy érzed, képes vagy jobb teljesítményre is, akkor számodra is a SZAKKÖZÉPISKOLÁT ajánljuk. (Információt a képzésekről az előző pontban találsz.) Felhívjuk azonban a figyelmedet arra, hogy mindenképp jelölj meg a szakközépiskolai szak(ok) után egy vagy több SZAKMÁT is, hiszen lehetséges, hogy a tanulmányi eredményed miatt nem jutsz be a szakközépiskolai osztályba. Érdemes azonban megpróbálnod, ha valóban úgy érzed, többre vagy képes!
  • Ha úgy érzed, hogy inkább jó szakember szeretnél lenni, és minél előbb dolgozni szeretnél, akkor számodra a SZAKMAI KÉPZÉST ajánljuk. Szeptembertől már nem kell a "régi szakiskolába" járnod, rögtön az általad választott szakmát tanulhatod, és 3 év alatt kiváló szakemberré képezheted magad. Gyakorlati helyet csak az első év végén kell keresni, de nem árt, ha már most bebiztosítod – szüleid segítségével - valahol a gyakorlati helyed. A felvétel feltétele mindegyik szakma esetében az egészségügyi alkalmasság, amelyet tanévkezdésig kell igazolni. (Erről külön levélben tájékoztatunk majd.)
 • Induló 3 éves szakmai képzéseink:

A gépi forgácsoló és a szerszámkészítő szakmák esetében, ha jól tanulsz, 10-30 ezer Ft/hónap ösztöndíjban részesülhetsz.

 • Induló 2 éves szakmai képzéseink:
  • 16. életévüket betöltött 8. általános iskolai végzettséggel rendelkező tanulók:

Ha 2014. augusztus 31-ig betöltöd a 16. évedet, és addig sikeresen elvégzed a nyolcadik osztályt is, akkor két év alatt épületasztalos szakmát szerezhetsz nálunk.

  • 10. osztály végzettséggel rendelkező tanulók:

Ha rendelkezel 10. osztályos végzettséggel, akkor lehetőséged van arra, hogy két év alatt fodrász szakmát szerezzél.

  • 12. osztály végzettséggel rendelkező tanulók:

Ha elvégezted a középiskola 12. osztályát, akkor 2 év alatt autószerelő szakmai bizonyítványt szerezhetsz.

Mivel ezeknek a két éves képzésnek nincsen belső kódjuk, ezért ezekre nem az egyébként használatban lévő jelentkezési lapon, hanem egy belső, iskolánk által kiadott jelentkezési lapon jelezheted felvételi kérelmedet, melyet iskolánk honlapjáról tudsz letölteni.

A felvétel feltétele mindegyik 2 éves szakma esetében az egészségügyi alkalmasság, amelyet tanévkezdésig kell igazolni. (Erről külön levélben tájékoztatunk majd.) Szakmai gyakorlati helyet a 2 éves képzésekre jelentkezőknek tanévkezdésig kell keresni.


 ÚJ KÉPZÉSTÍPUS ISKOLÁNKBAN

 • Híd II. program általános iskolásoknak

Jelentkezési lap

Jelentkezés feltételei:

  • Iskolai végzettség: sikeresen elvégzett 6. osztály.
  • Korhatár: 15. életév felett lehet jelentkezni.

Képzés jellemzői:

  • 2 éves (20 hónapos) nappali képzés,
  • költségmentes, amely mellett igénybe vehető a családi pótlék,
  • heti 5 napon, délelőtt folyik az elméleti és gyakorlati oktatás,
  • közismereti tárgyakat és a választott szakképesítéshez kapcsolódó ismereteket is tanul a programban részt vevő diák.

Végzettség, továbbtanulási lehetőségek:

  • 2 év után - a tanúsítvány megszerzésével - alapfokú iskolai végzettséget (8.oszt.) szerez a tanuló, amely nélkül napjainkban pl. jogosítvány sem igényelhető.
  • A megszerzett részszakképesítés nem fedi le egy szakképesítés összes modulját, de legalább egy munkakör ellátására képesít.
  • A tanúsítvány birtokában a tanuló felvételizhet a kapcsolódó 3 éves szakmai képzésünkre, ahol a már megszerzett ismereteiből letett vizsgát elfogadja iskolánk.
  • Például a szobafestő részszakképesítés megszerzése után a tanuló több lehetőség közül választhat: elhelyezkedhet szobafestőként, de jelentkezhet a 3 éves festő, mázoló, tapétázó szakmai képzésre is. Természetesen - harmadik lehetőségként - dönthet úgy is a diák, hogy egy új szakmát választ.

Választható részszakképesítések a Híd II. programban:

Felhívjuk minden érdeklődő figyelmét, hogy az osztályt korlátozott létszámmal tudjuk indítani, ezért a felvételi feltételeknek megfelelő jelentkezőket - beérkezési sorrendben - a keretszámok feltöltéséig tudjuk fogadni. A képzésekre áprilistól várjuk a jelentkezőket.Intenzív, érettségire felkészítő nappali tagozatos képzés
szakmával rendelkezőknekA tanuláson kívül sok iskolai rendezvényen, szabadidős programon is részt vehetsz nálunk, melyekről fotókat a www.facebook.com/Baross.Siofok oldalon tekinthetsz meg.

 Nyílt nap: 2013. november 11. 8.30


 
Szórakoztató pályaválasztá
s

Szakmabemutató filmek Pályakörök Kérdőívek, tesztek
Rejtvények Különbségkereső játék Kódfejtő játék

 


Sok sikert kívánunk a felvételihez!

Baross Suli

IWIWGoogle bookmarkFacebook