Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 

alt2011. október 14-én tartottuk a Somogy Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központ Siófoki Kirendeltségével közös szervezésű programunkat, melynek keretében először nyitottuk meg Központi Képzőhelyünk kapuját az érdeklődők diákok és szülők előtt.

A Mi a Pálya? 2011 rendezvénysorozatban helyet kapó pályaválasztási üzemlátogatás során nyolc általános iskola 70 tanulója tekintette meg a 370 millió forint értékű eszközöket, a csúcstechnológiás felszerelésű tanműhelyeket.

A diákok – a regisztrációt követően – az országban egyedülálló, professzionális minőségű középüzemi technológiát biztosító gyakorlati helyünket, az asztalos tanműhelyt nézték meg, miközben Berky György tanár úr az épületasztalos szakmát ajánlotta a felvételi előtt állók figyelmébe. Asztalos tanulóink szemléltették, hogyan lehet nagyon rövid idő alatt madáretetőnek való dobozkát készíteni az új eszközökkel, a tanár úr pedig a lapszabász gépet mutatta be használat közben.

A CNC forgácsoló műhelyben Kiss Róbert Ferenc szakoktató úr a gépi forgácsoló szakma alapkövetelményeit ismertette a nyolcadikosokkal, majd az esztergagépet, a megmunkáló központot, a CNC huzal szikraforgácsolót, a CNC vezérelt síkköszörűgépet, a helyzetfúrógépet és a felsőmarógépet mutatta be a tanulóknak.

Ezt követően az általános iskolás diákok egy gyakorlati órába nyertek bepillantást: a lakatos műhelyben Borsos Tamás szakoktató úr óráján nézték meg, hogyan tanulják szakmájukat épületgépész tanulóink.

Ezt követően Keszthelyi László gyakorlati oktatásvezető úr a hegesztő műhelyben mutatta be az AWI bevont elektródás AC/DC ívhegesztő gépeket, fogyóelektródás védőgázos ívhegesztő gépeket és a füstelszívó berendezést az érdeklődőknek, majd a mérőteremben a lég-, gáz-, klímaberendezést és az áramlástani eszközöket, valamint a modellezésére alkalmas berendezéseket mutatta be a tanulóknak. A program az autódiagnosztikai műhely megtekintésével zárult.

Legközelebb 2011. november 14-én, nyílt napunkon, 10.30 – 13.00 tekinthetik meg Központi Képzőhelyünk (Siófok Fő utca 258.) felszerelését a jövő szakemberei.

Kalóz Renáta

IWIWGoogle bookmarkFacebook